Έδρα

 Ο φορέας Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων (Κ.Σ.Δ.Ε.Ο) - «ΕΔΡΑ» είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που δραστηριοποιείται στο χώρο της Ψυχικής Υγείας και Νοητικής Υστέρησης από το 2001, με στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας, την προάσπιση των δικαιωμάτων των ευπαθών και μη ευνοημένων ομάδων, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση. Η «ΕΔΡΑ» διαθέτει Διαχειριστική Επάρκεια, είναι πιστοποιημένη με ISO 9001, εγγεγραμμένη στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού τομέα Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Παράλληλα εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Δ/νση Ψυχικής Υγείας) στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη μεταρρύθμιση των ψυχιατρικών υπηρεσιών της χώρας (δημιουργία και λειτουργία δύο οικοτροφείων).

 Η ΕΔΡΑ αποτελεί μία μοναδική στο είδος της στην Ελλάδα οργάνωση όσον αφορά στην πολυμορφία των δραστηριοτήτων, παρέχοντας υπηρεσίες ψυχολογικής  υποστήριξης, φιλοξενίας σε οικοτροφεία, νομικών συμβουλών, έγκυρης και επιστημονικής πληροφόρησης και άλλων υπηρεσιών τόσο σε άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας, όσο σε οικογένειες με παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Ο φορέας «ΕΔΡΑ» λειτουργεί τις ακόλουθες δομές: 

 • δύο οικοτροφεία («Ιπποκράτης Ι» & «Ιπποκράτης ΙΙ» σε Ίλιον και Περιστέρι), φιλοξενίας 25 ατόμων.
 • μία Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης “ΝΕΦΕΛΗ’’, φιλοξενίας 4 ατόμων ηλικίας 18-30 ετών με νοητική υστέρηση
 • δύο Προστατευόμενα Διαμερίσματα, μια εναλλακτική δομή διαμονής 8ατόμων, στα πλαίσια ενός ευρύτερου προγράμματος ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης με μικρό βαθμό υποστήριξης από πολυκλαδική θεραπευτική ομάδα
 • ένα Κέντρο Εναλλακτικής Απασχόλησης και Θεραπευτικών Δράσεων («Διαδρομή») στο Δήμο Ιλίου ανοιχτό προς την κοινότητα.
 •   13 Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα Για Παιδιά Με Μαθησιακές Δυσκολίες στους δήμους Ιλίου, Ηλιούπολης, Δάφνης-Υμηττού, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Φυλής-Άνω Λιόσια-Ζεφυρίου,   Ν. Ηρακλείου Αττικής, Χαϊδαρίου,  Κηφισιάς καθώς και στου Περιστερίου.Δήμους, των προαναφερθέντων Δήμων Ιλίου, Ηλιούπολης, Δάφνης-Υμηττού, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Φυλής, Ηρακλείου Αττικής και Χαϊδαρίου.

 

Επίσης: 

 •  αποτελεί Φορέα αποστολής και υποδοχής ελλήνων και ξένων εθελοντών στο  πλαίσιο του Προγράμματος «Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία» – ΕΕΥ (European Voluntary Service – EVS). Κωδικός πιστοποίησης: 2007-gr-47 
 • Είναι ο συντονιστής Εταίρος του έργου «Networking European FEstivals for Mental Life Enhancement (N.E.F.E.L.E.)», το οποιο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα CREATIVE EUROPE/ Subprogram: Culture. Υπό το έργο θα διεξαχθεί το 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τέχνης & Ψυχικής Υγείας στην Αθήνα το φθινοπωρο του 2016. Το εταιρικό σχήμα συμπληρώνουν οργανισμοί από την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Λιθουανία.
 • Είναι εταίρος στο σχήμα του διακρατικού προγράμματος 100Mirrors Extended. (http://100mirrors.eu/
 • Λειτουργεί το Κοινωνικό Ηθικό Παντοπωλείο, σε συνεργασία με το Δήμο Ηλιουπόλεως έχοντας ως σκοπό την κάλυψη με τρόφιμα, ρούχα ή άλλα είδη οικιακής χρήσης των  οικονομικά αδύναμων κατοίκων του Δήμου.
 • Λειτουργεί την Παιδική Πολιτιστική Λέσχη «ΕΚΦΡΑΣΗ» στο Δήμο Ιλίου
 • Υλοποιεί προγράμματα ΤΟΠΣΑ και ΤΟΠΕΚΟ για Κοινωνικά Ευάλωτες Ομάδες
 •   Λειτουργεί στο Δήμο Περιστερίου Κέντρο Κοινωνικής – Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας
 •  Αποτελεί φορέα διεξαγωγής πρακτικής άσκησης φοιτητών ΤΕΙ (λογοθεραπείας, εργοθεραπείας κτ.) και καταρτιζομένων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης (ΚΕΚ). 
 •  Υλοποιεί το ετήσιο διεθνές φεστιβάλ τέχνης “Art4More”, αφιερωμένο στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την Ψυχική Υγεία που πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10η  Οκτωβρίου). Το Φεστιβάλ Art4More εστιάζοντας σε νέο κάθε φορά θεματικό άξονα πάνω στον οποίο αναπτύσσει το πρόγραμμά του (κοινωνικά ευαίσθητο design, διαφορετικότητα κτλ.), συνδέει την Τέχνη με καίριους κοινωνικούς προβληματισμούς. Το φεστιβάλ συγκεντρώνει σε τρεις καλλιτεχνικές ζώνες (εικαστική, κινηματογραφική, θεατρική) σύγχρονα διεθνή έργα και φιλοξενεί  συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών/συγκροτημάτων. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί εννέα διοργανώσεις.
 •   Υλοποιεί την ετήσια Παναττική αθλητική διοργάνωση ΑμΕΑ, η οποία διοργανώνεται για παιδιά, νέους και ενήλικες με ψυχικές διαταραχές και νοητική υστέρηση, έχοντας ως στόχο και την ευαισθητοποίηση του ευρύ κοινού σε θέματα ΑμεΑ. Η εκδήλωση, αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ (3η Δεκεμβρίου), συνδιοργανώνεται με τη συμμετοχή του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων και τη στήριξη του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Περιστερίου (ΑΟΔΗΠ). Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί οκτώ διοργανώσεις.

 

 

Μάθετε περισσότερα εδώ: http://www.edra-coop.gr/

 

 

Ποιοι μας υποστηρίζουν

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το  Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.  

 

Χρηματοδότες έργου Δεσμοί